Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde ve Hatay’ı kapsayan Çukurova Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, uluslararası standartlardaki altyapısıyla hizmet vermeye devam ediyor. Olumsuz hava koşullarının tüm Türkiye’yi etkisi altına aldığı 23-24 Kasım tarihlerinde, diğer havaalanlarında iptaller yaşanırken Çukurova Havalimanı uçuşlarını sorunsuz gerçekleştirdi ve ilave seferlere de ev sahipliği yaptı.

Whatsapp Görsel 2024 11 27 Saat 14.51.35 Fa5160Bb

Kuvvetli Rüzgarlarda Güvenli Hizmet
Çukurova Havalimanı Direktörü Oğuz Oflaz, havalimanının ileri teknolojilerle donatılmış altyapısıyla, uçakların güvenli iniş ve kalkış yapabildiğini vurguladı. Antalya’daki turuncu kodlu hava uyarısı nedeniyle seferlerinde aksama yaşayan uçakların Çukurova Havalimanı’na iniş yaparak yakıt aldığını belirtti. Ayrıca yoğun talep nedeniyle eklenen 6 ilave sefer de başarıyla gerçekleştirildi.

DEVA Partisi’nden TARSİM Sigortasına Destek Çağrısı DEVA Partisi’nden TARSİM Sigortasına Destek Çağrısı

Rakamlarla Çukurova Havalimanı
10 Ağustos 2024’te açılışı yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı, açılışından bu yana toplam 8.244 uçuşa ev sahipliği yaptı. 9 milyon yolcu kapasitesine sahip terminaliyle yurt içi 9, yurt dışı ise 7 ülke ve 16 hatta uçuş gerçekleştiren havalimanı, Almanya, Hollanda, İngiltere, Belçika, Rusya, Lübnan ve KKTC’ye bağlantı sağlıyor.

Yatırım ve İstihdam
“Yap-İşlet-Devret” modeliyle inşa edilen havalimanı, doğrudan ve dolaylı olarak 5 bin kişiye istihdam sağlıyor. 8 milyon metrekarelik alan üzerine kurulan havalimanı, 69 uçak park pozisyonu ile dünyanın en büyük yolcu uçaklarının dahi inişine imkan tanıyor.

Bölgenin Havacılık Merkezi
Son teknolojiye sahip altyapısı ve hızlı çözüm kabiliyetiyle Çukurova Uluslararası Havalimanı, sadece Çukurova Bölgesi için değil, Türkiye’nin ve dünyanın dikkatini çeken bir havacılık yatırımı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Editör: Ahmet Biracı