Mersin Büyükşehir'den Sürdürülebilir Çevre Hamlesi Mersin Büyükşehir'den Sürdürülebilir Çevre Hamlesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde görev yapan ambulans ve evde sağlık ekiplerine yönelik 'Temel Yaşam Desteği ve Entübasyon' eğitimi verdi. Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat tarafından verilen eğitimde, entübasyon işleminin doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli ekipmanlar tanıtıldı ve kullanımları detaylı olarak anlatıldı.

Thumbnail Büyükşehi̇r Sağlik Personeli̇ne ‘Temel Yaşam Desteği̇ Ve Entübasyon’ Eği̇ti̇mi̇ Veri̇ldi̇ (4)

Eğitimde, katılımcılar kadın ve erkek vitrin mankenleri üzerinde entübasyon tekniklerini uygulayarak teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştirdiği bu eğitimlerle sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve sahada görev alan sağlık personelinin donanımını en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Her hafta farklı konularda teorik ve uygulamalı eğitimler düzenlenerek personelin güncel bilgilere sahip olması ve becerilerini geliştirmesi sağlanıyor.

Uzm. Dr. Çat: "Amacımız Personelimizin Saha Zorluklarıyla Başa Çıkabilmesi"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat, düzenlenen eğitimlerin önemine değinerek, "Ekiplerimizin daha önce aldıkları bilgileri hem güncel bilgilerle değiştirmek, hem de hatırlamalarını sağlamak için sahada karşılaşabilecekleri vakalar, sorun yaşayabilecekleri durumlarda hastayı nasıl yönetmeleri gerektiğiyle alakalı bir eğitim planladık. Bugün, hastaların kalp durması ya da solunumlarının olmaması sonrasında, temel yaşam desteği dediğimiz eğitimle beraber, hastaların solunum yolunun kontrol altına alınabileceği entübasyon eğitimini verdik. Personelimizin bu konudaki tecrübesini artırmak amacıyla, konuyla alakalı farklı vakalar çizdik ve bu vakaları çözmelerini sağladık," şeklinde konuştu.

Dr. Çat, bu tür hatırlatma eğitimlerinin amacının, sahadaki sağlık personelinin kalbi duran ya da koma durumundaki bir kişiye doğru ve etkili müdahalelerde bulunmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Eğitimlerde, kalp atımı geri döndürülen hastaların beyin, akciğer ve diğer organlarının oksijensiz kalmasının nasıl önlenebileceği konusunda detaylı bilgiler verildiğini aktardı. Bu sayede vatandaşların hayatta kalma şansının artırılması ve sonrasında kaliteli bir yaşam sürdürmelerinin hedeflendiğini belirtti.

Uzm. Dr. Çat, geçmiş haftalarda ambulans personeline yönelik hasta taşıma teknikleri, hasta ve hasta yakını psikolojisi yönetimi, iletişim becerileri ve tıbbi atıkların bertarafı gibi konularda da eğitimler verildiğini sözlerine ekleyerek, amaçlarının personelin sahada karşılaşabileceği her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek donanıma sahip olmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Editör: Ahmet Biracı