Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, "Daha Eşitlikçi Bir Gelecek Yerelde Başlar" projesi kapsamında muhtarlara yönelik 'Kadın-Erkek Eşitliği' semineri gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 muhtarın katıldığı seminerde, kadın erkek eşitliği, sivil katılım, kadının her alanda görünürlüğü, kentsel hizmetlerde muhtarların etkisi ve kamusal kapsayıcılık gibi konular konuşuldu.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık’ın konuşmacı olduğu seminerde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmet kitapçıkları dağıtıldı ve muhtarlara, Büyükşehir’in kadınların ve çocukların yararlanabileceği tüm hizmetleri detaylı olarak aktarıldı.

Mersin’de fenilketonüri hastalarına gıda desteği Mersin’de fenilketonüri hastalarına gıda desteği

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “Yaklaşık 100 muhtara kadın erkek eşitliği konusunda bilgilendirmede bulunduk. Muhtarlar mahalledeki en yetkin kamu görevlisi olduğu için, şiddet olayları ve erken yaşta evlendirme vakaları gibi durumlarda kilit noktada bulunuyorlar. Bu nedenle muhtarlara büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

Sahil, ayrıca, şiddet durumunda başvurulması gereken numaralar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın danışma numaralarının yer aldığı bir afiş hazırlayarak muhtarlara teslim ettiklerini belirtti.

Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık ise, “Türkiye olarak cinsiyet eşitliğinde küresel sıralamada geri sıralardayız. Kadınların ve kız çocuklarının eğitime erişimi, sağlık ve sporda güçlenmesi, siyasette ve karar alma mekanizmalarına katılımı gibi konularda muhtarlarla bilgi ve deneyim paylaştık. Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların hem ekonomik hem de sosyal alanlarda görünür olması için önemli projeler gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Pirireis Mahalle Muhtarı Aziz Ekinciler, kadın erkek eşitliğinin Türkiye’nin her yerinde aynı düzeyde olması gerektiğini vurgulayarak, “Kadın erkek eşitliği benim ömür boyu benimsediğim bir şey. Türkiye'nin bazı bölgelerinde bu eşitlik sağlanamıyor. Fırsat eşitliği ve eğitim şart” dedi.

Limonluk Mahalle Muhtarı Fatma Bezgin, “Eğitilen kişi üretici olur. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile ortak çalışmalarımız var. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması için bu tür eğitimler önemli” dedi.

Palmiye Mahalle Muhtarı Yusuf Gül de bu tür eğitimlerin çok faydalı olduğunu belirterek, “Vatandaşlar zor durumda. Çocuklarımızı bilgilendirmek için bu eğitimler gayet iyi oluyor” diye konuştu.

Batıkent Mahalle Muhtarı Necmiye Dönmez ise, “Kadın erkek eşitliğinin uygulanması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Mahallemde şiddet olaylarında Emniyetle iş birliği yaparak bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların toplumsal hayatta daha görünür olması için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor

Editör: Ahmet Biracı