Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı anlamlı bir etkinlikle taçlandırdı. Mersin Kent Konseyi Çocuk Destek Kulübü iş birliğiyle Ata Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda, çocuklar itfaiyecilik mesleğini yakından tanıma fırsatı buldu.

Thumbnail 23 Ni̇san’da Çocuklar, Kenti̇n Kahramani Oldular (4)

Akdeniz Dikilitaş Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, itfaiye personeli tarafından çocuklara temel yangın ve afet eğitimi verildi. Minikler, yangın anında yapılması gerekenler, yangın söndürme teknikleri ve afet bilinci konularında bilgilendirilirken, gerçekleştirilen yangın tatbikatıyla olası bir durumda nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiler.

Thumbnail 23 Ni̇san’da Çocuklar, Kenti̇n Kahramani Oldular (1)

Etkinliğin en heyecan verici anlarından biri, çocukların itfaiye kıyafetlerini giyerek oluşturulan özel parkurda pratik yapmaları oldu. Araç yangınına müdahale, kazalı olaylarda yaralı kurtarma ve halat çekme gibi aşamalardan oluşan parkurda minikler, itfaiyecilerin zorlu görevlerini deneyimleme fırsatı buldu. Eğlenceli ve öğretici geçen etkinlikte çocuklar, serbest zaman etkinlikleri kapsamında müzik eşliğinde oyunlar oynadı ve 23 Nisan temalı resimler çizdi. Etkinlik sonunda itfaiye personeli tarafından çocuklara Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, etkinliğin çocukların gelişimine katkı sunmayı amaçladığını belirtirken, İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Abdil Duru, çocukların itfaiyecilik mesleğini yakından tanıdıklarını ve yangın konusunda bilinçlendiklerini ifade etti. Çocuklar ise etkinliği çok beğendiklerini ve itfaiyeci olmanın heyecan verici olduğunu dile getirdiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamlı etkinliği, çocuklara unutulmaz bir 23 Nisan deneyimi yaşattı

Editör: Ahmet Biracı