Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105. yıl dönümünü, özel gereksinimli bireyler ve Büyükşehir Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri için düzenlediği anlamlı ve coşkulu etkinliklerle kutladı. '2. Uluslararası Mersin Çocuk Festivali' kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, Hal Şubesi öğrencilerini Hal Sosyal Yaşam Merkezi'nde, özel bireyleri ise Engelsiz Yaşam Parkı'nda bir araya getirdi.

Thumbnail Mersi̇n’de Bayram Sevi̇nci̇ Büyükşehi̇r’le Katlandi (9)

Hal'deki Öğrencilerden Coşkulu Bayram Kutlaması

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, 23 Nisan coşkusunu öğrencileriyle birlikte yaşadı. Hal Şubesi'nde eğitim gören öğrenciler, Hal Sosyal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen özel programda bir araya gelerek şiirler okudu, hayallerini 'dilek köşesi'ne astı ve parmak boyalarıyla 23 Nisan hatırası el izleri oluşturdu. Öğrenciler, çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sandalye kapmaca ve ip atlama gibi geleneksel oyunlarla doyasıya eğlenerek bayramın tadını çıkardı.

Engelsiz Yaşam Parkı'nda Özel Bireylerin Bayram Sevinci

Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında özel gereksinimli bireyler ve aileleri için de unutulmaz bir gün düzenlendi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Engelsiz Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu'nun konseriyle katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Özel bireyler, etkinlik boyunca bol bol oyunlar oynayıp doyasıya dans ederken, aileleri de çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Bayram coşkusunu birlikte yaşayan özel gereksinimli bireyler, birbirleriyle kaynaşarak bu özel günün tadını çıkardı. Etkinlik, yapılan yemek ikramıyla sona erdi.

Yılmaz: "Çocuklarımızın Sosyal Yönlerini Güçlendirmek İçin Çalışıyoruz"

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Hal Şubesi Sorumlusu Hevjin Yılmaz, Büyükşehir'in 21 LGS Kurs Merkezi'nde benzer etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "Günün anlam ve önemini öğrenmelerinin yanı sıra, çocuklarımızın sosyal yönlerini güçlendirmek amacıyla bu tür etkinlikler planlıyoruz. Öğrencilerimiz şiirler okudu, dilek ağacı oluşturup hayallerini astı, parmak boyalarıyla 23 Nisan hatırası yaptı ve geleneksel oyunlar oynadı. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.

Kurs merkezi velilerinden Derya Tanrıkulu ise Büyükşehir'in kurs merkezinden çok memnun olduklarını ifade ederek, "Çocuğum 8. sınıf öğrencisi ve LGS'ye hazırlanıyor. Bu zorlu süreçte kursun çok yardımı oldu. Ayrıca yemeğinin burada olması da büyük kolaylık sağlıyor. Bugünkü etkinlik de çok güzeldi. Çocuklar geleneksel oyunlar oynayarak bayramı kutladılar" diye konuştu.

Öğrencilerden Yağmur Öztürk, "Şiirler okuduk, yarışlar yaptık, oyunlar oynadık ve dileklerimizi dilek ağacına astık. Çok güzel ve eğlenceli bir gündü. Arkadaşlarımla birlikte harika vakit geçirdim" ifadelerini kullandı. Öğrenci Ali Varol da, "Arkadaşlarımız şiir okudu, sonra geleneksel oyunlar oynadık. Halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca çok eğlenceliydi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Demir: "Onların Mutluluğu Bizim Mutluluğumuz"

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu Betül Demir, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi vererek, "Havaların güzelleşmesiyle birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Engelsiz Yaşam Parkı'ndan faydalanan özel gereksinimli birey ve ailelerimiz için güzel bir etkinlik düzenledik. Onlara yemek ikramımız oldu, müzik eşliğinde eğlendiler. Onlar mutlu olunca, bizler de çok mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Engelsiz Yaşam Parkı'ndan 3 yıldır faydalanan velilerden Canan Çardak, "Hem çocuklarımız hem de bizler için enerji atabileceğimiz çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuğum buraya küçük yaşta gelmeye başladığı için oyun gruplarından faydalandık. Hocalarımız çok ilgili. Anneler için yapılan etkinliklerden de faydalandık. Bize verdikleri destek için çok teşekkür ederiz" dedi. Kardeşiyle etkinliğe katılan Evin Yılmaz ise, "Etkinlikler genel olarak çok güzel geçiyor. Vahap Başkanımız bizlere çok yardımcı ve destek oldu. Çocuklar gerçekten sosyalleşiyor. Önceden böyle değildi" ifadelerini kullandı. Etkinliğin çok güzel geçtiğini belirten Ümit Karakuş da, "Çok mutluyum. Vakit çok güzel geçti. Vahap Başkanımıza bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ederim. Burada spor yapıyoruz, bocce, körling, beden eğitimi, halk oyunları her şey var" diye konuştu. Etkinlikte keyifli vakit geçirdiğini söyleyen Gamze Polat, "Halay çektik, oyunlar oynadık, yemek yedik. Arkadaşlarımızla beraber çok güzel bir gün geçirdik" derken, Alibaba Dönmez de "Çok eğlenceliydi. Oyun oynadık, zıpladık. Mutlu olduk" dedi.

Editör: Ahmet Biracı