Mersin Üniversitesi ve Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), bölgedeki yenilikçi Ar-Ge projelerini desteklemek ve sanayi-akademi iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. "Ar-Ge Proje Pazarı 2025" etkinliği için gerçekleştirilen protokol, teknoloji ve yapay zeka alanlarındaki katma değerli projelerin hayata geçirilmesine önemli katkılar sunmayı hedefliyor.
TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı tarafından desteklenen ve bu yıl 14.'sü düzenlenecek olan "Ar-Ge Proje Pazarı 2025", "Proje Pazarı 2025: Yatırımcılar ve Projeler Bu Noktada Buluşuyor" sloganıyla 6-7 Mayıs 2025 tarihlerinde Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde kapılarını açacak.
Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin (TTO) öncülüğünde organize edilen etkinlik, somut Ar-Ge fikirleri veya projeleri olan öğrenci ve araştırmacıları sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya getirmeyi amaçlıyor. Etkinlik aynı zamanda proje hazırlama kültürünün gelişmesine ve Ar-Ge bilincinin yaygınlaşmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor. "Biyomedikal, Biyoteknoloji, Çevre, Gıda, Tarım, Makine, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri ve diğer alanlar" etkinliğin ana temalarını oluşturuyor. Başarılı projelerin sahiplerine çeşitli ödüllerin verileceği etkinliğe başvurular, 15 Mart-23 Nisan 2025 tarihleri arasında çevrim içi olarak https://arge2025.mersintto.org adresinden yapılabilecek.
Bu önemli etkinlik öncesinde Mersin Üniversitesi ve MESİAD arasında imzalanan iş birliği protokolü, teknoloji ve yapay zeka odaklı yenilikçi projelerin desteklenmesi, sanayi ve akademi arasındaki sinerjinin artırılması ve katma değeri yüksek projelerin hayata geçirilmesi için güçlü bir zemin oluşturuyor. Protokol kapsamında MESİAD Yönetim Kurulu, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve beraberindeki heyeti dernek merkezinde ağırladı.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, iş birliğinin önemini vurgulayarak, "Ülkemize değer katacak seçkin projelerin desteklenmesi ve sanayicilerimizle üniversite öğrencilerimizin yakın temas kurması bizim için büyük önem taşıyor. Üniversitemizin değerli akademisyenlerinin sanayi ve iş dünyası ile daha fazla ortak proje üretmesini desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Kentimiz için faydalı projelerde yer almak ve bu iş birliğini Mersin Üniversitesi ile taçlandırmak MESİAD adına gurur verici" ifadelerini kullandı.
Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise MESİAD ile kurulan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teknoloji ve yapay zeka tabanlı projelerin geliştirilmesi için bu tür ortak çalışmaların kritik bir rol oynadığını belirtti. Öztürk, gelecekte de benzer projelerle iş birliklerini sürdüreceklerini ifade ederek, MESİAD Yönetimi'ne nazik misafirperverlikleri için teşekkür etti.