Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Dünya edebiyatının en büyük aşk трагедияlarından biri olan Shakespeare'in "Romeo ve Juliet" eseri, 26 yıl aradan sonra MDOB sahnesinde yeniden can buluyor. Sergey Prokofiev'in etkileyici besteleriyle bütünleşen bale, aşkın ve трагедияnın evrensel temalarını büyüleyici bir görsel şölenle Mersinli izleyicilere sunacak.

Thumbnail 4 (1)

"Romeo ve Juliet" balesinin prömiyeri, yarın akşam (29 Nisan 2025 Salı) saat 20:00'de Mersin DOB Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Orkestra şefliğini Orkhan Hashimov'un üstlendiği eserin koreografisi Nugzar Magalashvili ve Medeia Magalashvili'nin imzasını taşıyor. Libretto da Medeia Magalashvili'ye ait. Bu görkemli prodüksiyonun sahneye koyan isimleri ise Serbülent Biçer, Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir.

Gösterinin görsel dünyasını zenginleştiren dekor tasarımı Savaş Camgöz tarafından hazırlanırken, kostümler Anna Kalatozishvili'nin yaratıcı dokunuşlarıyla hayat buluyor. Büyüleyici atmosferi tamamlayan ışık tasarımı ise Tanrı Deniz'in imzasını taşıyor.

Mersinli sanatseverler, bu kaçırılmaması gereken bale gösterisini Mayıs ayında da izleme fırsatı bulacaklar. "Romeo ve Juliet" balesi, 3 Mayıs ve 17 Mayıs tarihlerinde yeniden MDOB sahnesinde seyirciyle buluşacak. Eserin biletleri, Mersin Opera gişesinden ve www.biletinial.com adresinden temin edilebilir.

Muhabir: Ahmet Biracı