Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin tarihi ve kültürel mirasını koruma amacıyla başlattığı Taş Bina’nın Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mersin’in simge yapılarından biri olan ve 1900’lü yıllardan itibaren tuz deposu, nal ve çivi fabrikası, Akkahve ve belediye binası gibi farklı işlevlerde kullanılan Taş Bina, aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. Bu kapsamda düzenlenen ‘Taş Bina Kent Müzesi Restorasyon Projesi Bilgilendirme Toplantısı’nda, restorasyon süreci ve müze tasarımı hakkında detaylar paylaşıldı.

Mersin'de, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Mersin'de, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali

Thumbnail Büyükşehi̇r, “Taş Bi̇na Kent Müzesi̇ Restorasyon Projesi̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme Toplantisi” Düzenledi̇(4)

Toplantı, Mersin Bellek Ofisi’nin koordinasyonunda ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Etkinliğe belediye bürokratlarının yanı sıra Mersin ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulları (MEDEKA, TADEKA) üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve dernek temsilcileri ile kentin tarihine tanıklık eden önemli isimler katıldı.

“Mersin İçin En İyisini Yapacağız”
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, restorasyon çalışmalarını tüm detaylarıyla aktardı. İrde, “Bu proje için ciddi bir hazırlık süreci yürütüyoruz. Katların her biri tamamlandıkça geri bildirimlerinizi alacağız ve öneriler doğrultusunda en iyi sonuç için ilerleyeceğiz” dedi.

Thumbnail Büyükşehi̇r, “Taş Bi̇na Kent Müzesi̇ Restorasyon Projesi̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme Toplantisi” Düzenledi̇ (1)

“Kent Paydaşlarıyla İş Birliği İçindeyiz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ise, toplantının önemine dikkat çekerek, “Taş Bina restorasyonu ile ilgili paydaşlarımızın görüşlerini alarak, kentimizin değerine değer katacak bir çalışmayı hep birlikte sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Thumbnail Büyükşehi̇r, “Taş Bi̇na Kent Müzesi̇ Restorasyon Projesi̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme Toplantisi” Düzenledi̇(6)

“Geniş Katılımlı ve Verimli Bir Toplantı”
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Burak Belge, projenin paydaşlarla birlikte ele alınmasını olumlu bir gelişme olarak nitelendirerek, “Müzenin içeriği oluşturulmadan önce kent uzmanlarının görüşlerinin alınması değerli bir adım. Toplantıya geniş bir çevreden katılım sağlanması da projeye olumlu yansıyacaktır” dedi.

Restorasyon süreci tamamlandığında, Taş Bina, Mersin’in tarihini ve kültürel değerlerini yansıtan bir Kent Müzesi olarak şehrin hafızasında yeni bir sayfa açacak

Editör: Ahmet Biracı