Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü "Değişim İçin Birlikte" projesi kapsamında, tarım alanlarında çalışan ailelerin çocuklarına yönelik sanatsal ve eğitici atölyeler düzenledi. Sosyal Uyum Merkezi’nin katkılarıyla Günyurdu Mahallesi’nde belirlenen çocuklar, yaratıcı drama, masal yaratımı ve mini figürlerle sanat çalışmaları yaparak kendilerini ifade etme fırsatı buldu. Projenin temel amacı, çocukların nitelikli eğitim ve kültürel faaliyetlere erişim hakkına dikkat çekmek.

Thumbnail Bütün Çocuklar Ni̇teli̇kli̇ Eği̇ti̇m Hakkina Sahi̇pti̇r (2)

Projenin ilk gününde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, kendi hikayelerini anlatarak heykel ve korkuluk tasarımları yaptı. İkinci gün ise Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde kendi tasarladıkları figürleri boyadılar.

İhracattan dönen patatesler imha edilecek İhracattan dönen patatesler imha edilecek

Thumbnail Bütün Çocuklar Ni̇teli̇kli̇ Eği̇ti̇m Hakkina Sahi̇pti̇r (3)

Sosyal Hizmetler Dairesi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, projenin hedeflerini anlatırken, "Tüm çocukların nitelikli eğitime ve sanatsal faaliyetlere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Günyurdu Mahallesi’nde çocukların gündeme getirmek istediği konuları sanatla işledik" dedi.

Kültürhane’den Ciran Ay ise çocukların yaşadıkları yerin rotalarını çıkararak haklarına erişemedikleri noktaları simgesel olarak işaretlediklerini belirtti.

Etkinliğe katılan çocuklardan Hasret Ağırağaç, “Daha önce hiç heykel boyamamıştım, burada bunu deneyimledim. Birçok insanla tanıştım ve çok mutluyum” dedi. Ravza Kahveci, eğitim hakkına vurgu yaparak, “Okul hayatı çok önemli. Yazın çalışıyordum, ama bu etkinlik bize çok şey kattı” ifadelerini kullandı.

Thumbnail Bütün Çocuklar Ni̇teli̇kli̇ Eği̇ti̇m Hakkina Sahi̇pti̇r (1)

12 yaşındaki Umutcan Filiz ise etkinliklerin çok eğlenceli olduğunu belirterek, “Kukla boyadık, oyunlar oynadık. Çok güzel bir deneyimdi” şeklinde konuştu.

Bu proje, çocukların sanatı bir ifade biçimi olarak kullanmalarına ve sosyal farkındalık kazanmalarına katkı sunmayı hedefliyor.

Editör: Ahmet Biracı