Mersin Büyükşehir Belediyesi, Afet İşleri Dairesi Başkanlığı’nın öncülüğünde, il genelindeki mahalle muhtarlarına yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenledi. AFAD ve AKUT iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim, muhtarların afet durumlarındaki görevlerini daha iyi anlamalarını sağlamayı hedefliyor. Eğitimde, muhtarların afet yönetimindeki rolü, güvenli toplanma alanlarının belirlenmesi, tahliye ve ilk yardım planları gibi hayati bilgiler sunuldu.

Mersin'de Torosların Kültürel Zenginlikleri Sergilendi Mersin'de Torosların Kültürel Zenginlikleri Sergilendi

Thumbnail Büyükşehi̇r’den Muhtarlara Yöneli̇k Afet Farkindalik Eği̇ti̇mi̇ (2)

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında, Afet İşleri Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, afet bilincinin yaygınlaştırılmasının önemine değinerek, "Afetler konusunda toplumsal bilinç oluşturmak ve gerekli önlemleri almak kritik bir konu. Bu görev, yalnızca bir kurumun değil, tüm paydaşların ortak çabasıyla başarıya ulaşabilir," dedi. Dr. Zorlu, muhtarların afet durumlarında liderlik etmelerinin, zararın en aza indirilmesinde büyük rol oynayacağını belirtti.

Thumbnail Büyükşehi̇r’den Muhtarlara Yöneli̇k Afet Farkindalik Eği̇ti̇mi̇ (4)

Eğitimde Dr. Serhat Kandemir, afetlerde temel ilkyardım eğitiminin gerekliliğini vurgularken; Afet Eğitmeni Aziz Doğan, Mersin’in sel ve toprak kayması gibi afetlere karşı savunmasız olduğunu ve muhtarların afetlere karşı hazırlıklı olmasının önemini anlattı.

Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Dindar, muhtarların afet yönetiminde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını rol model aldıklarını ifade etti. Müfide İlhan Mahallesi Muhtarı Hülya Açar ise eğitimin çok faydalı olduğunu, özellikle dere yataklarına yakın bölgelerde daha bilinçli olmalarını sağladığını söyledi.

Editör: Ahmet Biracı